OVER MIJ

In 2005 studeerde ik af als vertaler/tolk. Ik stapte in de sales, volgde verschillende salesopleidingen en begon in bijberoep te vertalen. Ik was een freelancer zoals er zoveel zijn. Ik wilde meer en moest werk beginnen weigeren omdat ik het niet allemaal meer gedaan kreeg. Mijn tarieven verhogen was geen optie voor mijn klanten. Meer uren werken wilde ik evenmin. Ik moest dus mezelf opnieuw uitvinden. Dat deed ik door me te profileren als vertaalbureau, administratieve processen te automatiseren en op zoek te gaan naar waar mijn klanten echt zaten.

Maar daar hield het niet op. Ik kon in 2017 een groter vertaalbureau overnemen, Accolade. Ook daar was een grondige denkoefening aan de orde. Het resultaat? In het eerste jaar steeg de omzet met meer dan 50%, de winst verdubbelde. Nu nog steeds wordt op heel regelmatige basis alles in vraag gesteld, wat zich vertaalt in een duurzame groei.

Op hetzelfde moment als de overname startte ik met een vriend een tweede bedrijf op in 2017, Nimavert. Een grote uitdaging, want we lanceren producten op insectenbasis in de voedingsindustrie. Een markt die op dit moment quasi onbestaande is en dus gecreëerd moet worden. De ervaring die we onderweg opdeden en nog steeds opdoen, is van onschatbare waarde.

Eind 2019 namen we met Nimavert een andere speler op de markt over, waardoor we nu het grootste aanbod in België hebben wat voeding met insecten betreft. Als bestuurslid van het BiiF (Belgian Insect Industry Federation), ondertussen hét toonaangevende orgaan van Europa voor voeding met insecten, bepalen we mee de koers van deze innovatieve markt.

Mijn volledige verhaal lees je op Overondernemers.be, maar ik vertel je er graag alles over bij een kop koffie.

Maarten Debie

Kerkplein 25

8791 Beveren-Leie

0485 61 01 82

maarten.debie@gmail.com

  • Maarten Debie LinkedIn
  • Ondernemercoach Facebook
  • Instagram