top of page
NIMAVERT

Toen ik nog maar net mijn laatste werkgever vaarwel had gezegd, kwam een oud-kotgenoot bij me op bezoek. We haalden herinneringen op, maar het ging plots ook over insecten kweken. We begonnen te fantaseren, en een weekje later stond er een mini kweekinstallatie in onze garages.

 

We bleven dat uiteindelijk drie jaar lang doen, tot we voldoende gegevens hadden verzameld over wat er al dan niet fout kon lopen bij het kweken van meelwormen. Maar intussen kwamen we ook steeds meer te weten over hoe weinig eten, drinken en ruimte deze diertjes nodig hadden, en hoe rijk aan voedingsstoffen ze zijn.

We beseften dat we ze niet moesten kweken, maar verwerken tot voeding of ingrediënten voor lekkere producten. Zo ontstonden onze kroketjes, ravioli, gin, tapenade, chips, chocolaatjes en natuurlijk ook de insecten in hun geheel, al dan niet met een smaakje.

 

Uiteraard ging ook dat niet vanzelf. Zo’n innovatieve producten in zo’n nichemarkt zijn nooit onmiddellijk een succes. En hoewel we al veel gegroeid zijn sinds onze allereerste verkoop, blijft het een innovatief product in een nichemarkt, met bijhorende uitdagingen. We hebben al heel wat waardevolle lessen geleerd en er zullen er ongetwijfeld nog heel wat volgen, maar één ding zijn we zeker:

 

Ons doel is om Europa insecten te leren eten, al dan niet onherkenbaar verwerkt in andere producten. Het is de sleutel tot een gezonde en ecologische levensstijl.

Je vindt alles over onze producten terug op www.nimavert.com

bottom of page